Aan de oorsprong van het huis Serneels, opende Edmond Serneels, oprichter in 1959, zijn winkel aan de Guldenvlieslaan in Brussel. Na 36 jaar besloten Alain en Brigitte Serneels, zijn kinderen, om de kantoren te moderniseren en vestigden de activiteit van het huis Serneels op het prestigieuze terrein aan het begin van de Louizalaan, de Wiltcher’s, naast het Hotel Witcher’s Steigenberger.

Met respect voor een zekere esthetica verwerpt het huis kortstondige modes, gadgets en de uiterst commerciële hypes voor fashion victims, evenals alle replica’s van vuurwapens. Daarentegen verkiezen Alain en Brigitte Serneels de merken van hoge kwaliteit, natuurlijke materialen en speelgoed dat de verbeelding en de creativiteit van kinderen prikkelt.

Vanaf hun prilste jeugd ontdekken de kindertjes hun eerste speelgoed dat de geest stimuleert, in de kleurrijke stoffen of de houten voorwerpen die nooit uit de mode raken, de knuffelbeesten van het beroemde merk Steiff of de meer ludieke knuffels van het merk Sigikid. Wanneer ze een beetje ouder zijn dagdromen ze bij de kostuums van personages uit sprookjes, handgemaakt van katoen of zijde. Het schap met poppen maakt natuurlijk de kleine meisjes gelukkig, maar ook hun moeders en grootmoeders die zich met een warm hart hun trouwe speelkameraadjes herinneren. Bedjes, wiegjes, kinderwagentjes, keukentjes, serviesjes, pannen en andere accessoires doen je ervan dromen een echte vrouw des huizes te zijn. De jongetjes, hun vaders en grootvaders zijn vooral opgetogen over de mooie stoommachines of oude replica’s van metalen speelgoed, of over de tinnen soldaatjes, zonder aan het complete gamma autootjes voorbij te lopen.

De vele exclusieve creaties gemaakt door ambachtslui bieden een zeer mooi alternatief voor de industriële productie: zo vindt u bijvoorbeeld speelgoedkisten en marionettentheaters in handgeschilderd en -bewerkt hout.

De keuze die de klant heeft, is het resultaat van een onophoudelijke zoektocht naar het mooiste speelgoed, de inventiefste, de origineelste, de best bestudeerde, zowel op de internationale beurzen van Neurenberg, Parijs, Londen, New York enz. als van de zoektocht naar de kleine ambachtsman die voorwerpen maakt die aan de eisen van het huis voldoen.

Een ruime keuze aan handgemaakte muziekdoosjes, een prachtig gamma Provençaalse santons, houten tollen die met de hand worden voortbewogen, en typisch Engelse croquetspelen maken allemaal deel uit van het assortiment van het huis Serneels.

Een omvangrijke afdeling voor de “groten” omvat een ruime keuze aan klassieke gezelschapsspelen als schaken, dammen of backgammon maar ook alles om de hele familie te vermaken aan een roulettetafel of blackjacktafel zoals in een echt casino.

Op deze manier teruggaan naar uw kindertijd bewijst dat plezier niet aan leeftijd is gebonden.